Hét autosportspektakel!

Over de Foute Cross

 

Tot en met Pinksteren 2018 ging tijdens het pinksterweekend het grootste autosport spektakel van Nederland  van start. Het evenement werd in 2018 voor de 14e keer georganiseerd. Dit jaar stonden de tribunes dichterbij en waren ze een flink stuk hoger, zodat het zicht optimaal was!

De volgende klassen zijn in 2018 van start gegaan: Lopik 500, Standaardklasse, Jeugdklasse, Stockcar F1, NK Bangerstox , NK Driewielers, NK Bangers, Sierra Duo’s, Achteruitrijrace, Kidscross en uiteraard de traditionele afsluiter: de altijd spectaculaire Caravanrace!

Het was zoals altijd ook dit jaar weer een fantastisch spektakel, want naast mooie races was er op het feestplein weer van alles te doen en te beleven: er was een buitenpodium, een kermis, een feesttent, de Foute Kapper, de beroemde containerdisco, div. stands met kleding, de Mobiele Piercing Studio, de Henna Tattoo tent en leuke bars. Ook de kettingzaagkunstenaars, die prachtige kunstwerken weten te maken uit boomstammen, waren er weer. Verder was er weer van alles te eten en drinken op en rondom het gezellige terras. En natuurlijk was er ook weer veel kindervermaak. Dit moet je dus meegemaakt hebben!

Op zondag geen cross, maar was er wel van alles te zien, te doen en te beleven op het feestplein. De entree was gratis! Let op: bezoekers hebben op zondag géén toegang tot de camping.

De Foute Cross is rolstoelvriendelijk > invalidenparkeerplaats, invalidentoilet op het feestplein en rolstoelplateau langs de baan.

Elk jaar steunt de Foute Cross een goed doel. Dit jaar was dat KiKa. De opbrengst van de KidsCrash (kindervermaak) hebben wij gedoneerd. Klik hier voor de Bedankbrief  van KiKa.

Het was de bedoeling om in 2019 de 15e editie groots te gaan vieren. Helaas staat dit op een zeer laag pitje, vanwege de opzegging van de huur door de landeigenaar per 01-01-2019. Ondanks dat ze zoektocht naar een nieuwe locatie in volle gang is, ziet het er niet naar uit dat Pinksteren 2019 in het teken van de Foute Cross zal staan. Wanneer er nieuws is over een evt. nieuwe locatie en de 15e editie wordt dit uiteraard op deze website en onze Facebook pagina gedeeld.

 

Hoe is de Foute Cross ontstaan?

Het begon allemaal in 1992. In dat jaar besloot organisator Marcel Broekhuizen mee te gaan doen aan autocross. Marcel startte met de bangers, waarna de standaardklasse en aansluitend de tourwagens volgden. Na een reeks van successen te hebben geboekt met het complete team, en veel van de banen in Nederland/België/Duitsland  en Luxemburg te hebben gezien, besloot Marcel met zijn team om in 2005 zelf een cross te organiseren. Als locatie lag Lopik (als thuisbasis) het meest voor de hand.

Na de oprichting van een stichting, gingen Marcel en zijn team aangevuld door heel veel vrijwilligers aan de slag. Het autosport spektakel was geboren. Een weekend zoals het bedoeld is: sensatie, snelheid en krachtmeting op de baan en bovenal groot feest voor het gehele gezin. Kortom een succes. Dat smaakte naar meer!

Inmiddels zijn we alweer een aantal jaren verder en hebben de klassen in de SensatieArena en de Lopik 500 zich een plaats verworven binnen het spektakel. In de loop van de jaren is er een evenement opgebouwd waar nationaal en internationaal veel belangstelling voor is. Inmiddels rijden er teams uit België, Duitsland, Frankrijk en Groot Brittannië mee.

Foute Cross, een pakkende naam voor een evenement vol spektakel, welke wordt georganiseerd door Stichting Autosportteam Marcel Broekhuizen tezamen met veel vrijwilligers. Een evenement voor iedereen die van autosport, spektakel, muziek en gezelligheid houdt.

 

Nieuws
04-04-2019 |