17 t/m 21 mei 2018 autosport en meer!

Over de Foute Cross

 

Elk jaar tijdens het pinksterweekend gaat het grootste autosport spektakel van Nederland weer van start. Het evenement wordt in 2018 voor de 14e keer georganiseerd. Dit jaar staan de tribunes dichterbij en zijn ze een flink stuk hoger, zodat het zicht optimaal is!

De volgende klassen gaan in 2018 van start: Lopik 500, Standaardklasse, Jeugdklasse, Stockcar F1, NK Bangerstox , NK Driewielers, NK Bangers, Sierra Duo’s, Achteruitrijrace, Kidscross en uiteraard de traditionele afsluiter: de altijd spectaculaire Caravanrace!

Ook in 2018 wordt het weer een fantastisch spektakel, want naast mooie races is er op het feestplein weer alles te doen en beleven: er zijn twee muziekpodia, een kermis, een feesttent, kindervermaak, de Foute Kapper, de beroemde containerdisco en leuke bars. Ook zijn er weer de kettingzaagkunstenaars die prachtige dingen weten te maken uit boomstammen. Verder is er van alles te eten en drinken op en rondom het gezellige terras. En natuurlijk is er ook weer veel kindervermaak. Dit moet je dus meegemaakt hebben!

Op zondag is er geen cross, maar is er wel van alles te zien, te doen en te beleven op het feestplein. De entree is dan gratis! Let op: bezoekers hebben op zondag géén toegang tot de camping.

 

Hoe is de Foute Cross ontstaan?

Het begon allemaal in 1992. In dat jaar besloot organisator Marcel Broekhuizen mee te gaan doen aan autocross. Marcel startte met de bangers, waarna de standaardklasse en aansluitend de tourwagens volgden. Na een reeks van successen te hebben geboekt met het complete team, en veel van de banen in Nederland/België/Duitsland  en Luxemburg te hebben gezien, besloot Marcel met zijn team om in 2005 zelf een cross te organiseren. Als locatie lag Lopik (als thuisbasis) het meest voor de hand.

Na de oprichting van een stichting, gingen Marcel en zijn team aangevuld door heel veel vrijwilligers aan de slag. Het autosport spektakel was geboren. Een weekend zoals het bedoeld is: sensatie, snelheid en krachtmeting op de baan en bovenal groot feest voor het gehele gezin. Kortom een succes. Dat smaakte naar meer!

Inmiddels zijn we alweer een aantal jaren verder en hebben de klassen in de Sensatiearena en de Lopik 500 zich een plaats verworven binnen het spektakel. In de loop van de jaren is er een evenement opgebouwd waar nationaal en internationaal veel belangstelling voor is. Inmiddels rijden er teams uit België, Duitsland, Frankrijk en Groot Brittannië mee.

Foute Cross, een pakkende naam voor een evenement vol spektakel, welke wordt georganiseerd door Stichting Autosportteam Marcel Broekhuizen tezamen met veel vrijwilligers. Een evenement voor iedereen die van autosport, spektakel, muziek en gezelligheid houdt.