Hét autosportspektakel!

Over de Foute Cross

 

Tot en met Pinksteren 2018 ging tijdens het pinksterweekend het grootste autosport spektakel van Nederland  van start. Het evenement werd in 2018 voor de 14e keer georganiseerd. Dit jaar stonden de tribunes dichterbij en waren ze een flink stuk hoger, zodat het zicht optimaal was!

De volgende klassen zijn in 2018 van start gegaan: Lopik 500, Standaardklasse, Jeugdklasse, Stockcar F1, NK Bangerstox , NK Driewielers, NK Bangers, Sierra Duo’s, Achteruitrijrace, Kidscross en uiteraard de traditionele afsluiter: de altijd spectaculaire Caravanrace!

Het was zoals altijd ook dit jaar weer een fantastisch spektakel, want naast mooie races was er op het feestplein weer van alles te doen en te beleven: er was een buitenpodium, een kermis, een feesttent, de Foute Kapper, de beroemde containerdisco, div. stands met kleding, de Mobiele Piercing Studio, de Henna Tattoo tent en leuke bars. Ook de kettingzaagkunstenaars, die prachtige kunstwerken weten te maken uit boomstammen, waren er weer. Verder was er weer van alles te eten en drinken op en rondom het gezellige terras. En natuurlijk was er ook weer veel kindervermaak. Dit moest je dus meegemaakt hebben!

Op zondag geen cross, maar was er wel van alles te zien, te doen en te beleven op het feestplein. De entree was gratis! Bezoekers haddenn op zondag echter géén toegang tot de camping.

De Foute Cross was rolstoelvriendelijk > invalidenparkeerplaats, invalidentoilet op het feestplein en rolstoelplateau langs de baan.

Elk jaar steunde de Foute Cross een goed doel. In 2018 was dat KiKa. De opbrengst van de KidsCrash (kindervermaak) hebben wij gedoneerd. Klik hier voor de Bedankbrief  van KiKa.

Het was de bedoeling om in 2019 de 15e editie groots te gaan vieren. Helaas is dit niet gelukt, vanwege de opzegging van de huur door de landeigenaar per 01-01-2019. Ondanks een uitgebreide zoektocht naar een nieuwe locatie in de buurt , hebben we geen nieuwe locatie kunnen vinden. Het 3e lustrum van de Foute Cross is er dus helaas niet van gekomen!

 

Hoe is de Foute Cross ontstaan?

Het begon allemaal in 1992. In dat jaar besloot organisator Marcel Broekhuizen mee te gaan doen aan autocross. Marcel startte met de bangers, waarna de standaardklasse en aansluitend de tourwagens volgden. Na een reeks van successen te hebben geboekt met het complete team, en veel van de banen in Nederland/België/Duitsland  en Luxemburg te hebben gezien, besloot Marcel met zijn team om in 2005 zelf een cross te organiseren. Als locatie lag Lopik (als thuisbasis) het meest voor de hand.

Na de oprichting van een stichting, gingen Marcel en zijn team aangevuld door heel veel vrijwilligers aan de slag. Het autosport spektakel was geboren. Een weekend zoals het bedoeld is: sensatie, snelheid en krachtmeting op de baan en bovenal groot feest voor het gehele gezin. Kortom een succes. Dat smaakte naar meer!

Inmiddels zijn we alweer een aantal jaren verder en hebben de klassen in de SensatieArena en de Lopik 500 zich een plaats verworven binnen het spektakel. In de loop van de jaren is er een evenement opgebouwd waar nationaal en internationaal veel belangstelling voor is. Inmiddels rijden er teams uit België, Duitsland, Frankrijk en Groot Brittannië mee.

Foute Cross, een pakkende naam voor een evenement vol spektakel,  werd georganiseerd door Stichting Autosportteam Marcel Broekhuizen tezamen met veel vrijwilligers. Het was een evenement voor iedereen die van autosport, spektakel, muziek en gezelligheid houdt. Helaas is er aan dit prachtige evenement een voortijdig einde gekomen.

 

Nieuws
04-04-2019 |