Over de Foute Cross

Organisatie

De Stichting Autosportteam Marcel Broekhuizen organiseert jaarlijks, tijdens het pinksterweekend, in Lopik een groot autosport spektakel. In 2018 is dit van 17 t/m 21 mei. De Foute Cross is een autosport spektakel dat is opgestart uit hobby en passie voor de autocross.  Door sponsoring en het heffen van entreegelden en met het behulp van vele vrijwilligers proberen we dit kostendekkend te doen.

Hoe is de Foute Cross ontstaan?

Het begon allemaal in 1992. In dat jaar besloot organisator Marcel Broekhuizen mee te gaan doen aan autocross. Marcel startte met de bangers, waarna de standaard klasse en aansluitend de tourwagens volgden. Na een reeks van successen te hebben geboekt met het complete team, en veel van de banen in Nederland /België / Duitsland  en Luxemburg te hebben gezien, besloot Marcel met zijn team om in 2005 zelf een cross te organiseren. Als locatie lag Lopik (als thuisbasis) het meest voor de hand.

Na de oprichting van een stichting, gingen Marcel en zijn team aangevuld door heel veel vrijwilligers aan de slag. Het autosport spektakel was geboren. Een weekend zoals het bedoeld is: sensatie, snelheid en krachtmeting op de baan en boven al groot feest voor het gehele gezin. Kortom een succes. Dat smaakte naar meer!

Inmiddels zijn we alweer een aantal jaren verder en hebben de Sensatiearena en de Lopik 500 zich een plaats verworven binnen het spektakel. In de loop van de jaren is er een evenement opgebouwd waar nationaal en internationaal belangstelling voor is. Inmiddels rijden er teams uit België, Duitsland, Frankrijk, Groot Brittannië en de USA mee.

Foute Cross, een pakkende naam voor een evenement vol spektakel, welke nog steeds wordt georganiseerd door Stichting Autosportteam Marcel Broekhuizen met heel veel vrijwilligers. Een evenement voor iedereen die van autosport, spektakel en gezelligheid houdt.

 

Het festivalterrein

De Foute Cross heeft behalve heel veel autosport spektakel ook een gezellig feestplein. Naast de Foute Kapper, Kermis en diverse optredens in en rond de tent, zijn er o.a. ook  kettingzaagkunstenaars die prachtige dingen weten te maken uit boomstammen. Verder is er van alles te eten en drinken op en rondom het gezellige terras. En natuurlijk is er ook veel kindervermaak.  2017 was weer een super gezellige Foute Cross!!